eTMS - este o soluție dezvoltată de CargoTrack™

  +40 743 289 034   Str. Romulus Guga 16, Oradea 410601

TMS

TMS – softul care te ajută să planifici, gestionezi și simplifici transportul

În companiile de transport este necesară o mai bună organizare și gestionare a sarcinilor zilnice. Platforma TMS vine în ajutorul transportatorilor cu funcționalități importante.

TMS automatizează și digitalizează activități precum: planificarea rutelor, realizarea cotației, generarea facturilor, transmiterea rutelor către șoferi și organizarea tuturor comenzilor.

TMS (Transport Management System) este un soft transport care salvează timp considerabil în activitatea dispecerilor, oferind posibilitatea de a reinvesti timpul aferent în găsirea a mai multor comenzi.

În acest articol, vă vom prezenta care sunt cele mai semnificative funcționalități pe care ți le oferă TMS. În plus, vei afla cum îți poate îmbunătăți acest software transport calitatea serviciilor oferite.

TMS

1. Planificarea rutei

Știm cât de lung poate fi procesul de planificare a rutei. Cu un soft pentru transportatori potrivit nevoilor individuale ale fiecărei companii, un calcul pentru ruta auto se va desfășura mult mai rapid și cel mai important, mult mai precis.

Poți alege ruta cea mai convenabilă pentru fiecare comandă. Poți să bifezi drumurile fără taxă, traseele mult mai puțin aglomerate sau din contră; poți planifica ruta cea mai rapidă pe autostrăzi.

Un plus pentru un soft transport TMS este conectarea acestuia cu un sistem de monitorizare GPS. Prin acesta, poți să ai acces și la consumul de combustibil aferent, orele lucrate ale șoferilor, rapoarte specifice pentru fiecare șofer și o gestionare eficientă a mentenanței.

Dacă vrei să afli mai multe despre monitorizarea GPS, intră aici.

2. Obținerea cotației direct din TMS

Un alt aspect foarte important pentru un soft TMS este eficiența realizării unui calcul pentru traseul auto.

Prin introducerea adresei de încărcare, respectiv descărcare și selectarea preferințelor, precum evitarea drumurilor cu taxă, puncte intermediare sau rută cu autostrăzi, cotațiile pentru fiecare cursă în parte se vor obține rapid și ușor.

Transmiți clar clientului tău toate informațiile de care are nevoie. În plus, ai un control semnificativ asupra rutei pe care șoferul o va urma. În același timp, obții și aproximarea mult mai optimă a timpului de realizare a comenzii.

TMS

3. Introducere comenzi și alocare pe vehicul

Cu TMS, ai toate comenzile în același loc, în funcție de statusul lor de realizare. Acest lucru îți permite o organizare mult mai bună și o asigurare a realizării tuturor curselor în timpul promis.

După introducerea datelor în sistemul ERP TMS, aplicația de transport îți va genera orice ai nevoie pentru cursa respectivă. De la alocarea pe vehicul și până la generarea automată a facturilor, TMS te scapă de apariția erorilor umane.

Pentru fiecare comandă puteți să întreprindeți 3 acțiuni posibile:

– Editare – o comandă aflată în stadiul draft va putea fi editată;

– Clonare – o comandă poate să fie clonată, iar prin această acțiune se vor prelua toate informațiile comenzii clonate, mai puțin numărul documentului;

– Anulare – acțiunea semnifică faptul că o comandă va trece în stadiul anulată, însă ea nu va fi ștearsă definitiv din centralizatorul comenzilor;

4. Centralizator comenzi (export & arhivă) în TMS

Toate comenzile sunt păstrate în arhivă, alături de documentele aferente. Poți realiza exportul acestora și ai garanția că în orice moment va fi nevoie, ai acces la toate informațiile unei comenzi din trecut.

Rămâi organizat din punct de vedere administrativ și oferi siguranță clienților și personalului tău.

5. Adăugare puncte intermediare curse

O funcție importantă a TMS este adăugarea pe parcursul traseului a punctelor intermediare, în funcție de nevoi.

Acest lucru îți permite să realizezi trasee cât mai fixe, care să fie respectate de către șofer, pentru a evita ocoliri nejustificate sau întârzieri în program.

6. Transmitere rute către șoferi prin SMS din TMS

După finalizarea rutei, cu toate aspectele necesare, aceasta poate fi trimisă din soft-ul de transport TMS direct către șofer prin SMS.

În acest mod, știi clar că șoferul are acces ușor la toate datele trimise și că nu trebuie să te complici în acest proces.

În plus, câștigi mult timp pierdut și ai siguranța că nivelul de comunicare dintre dispecer și șofer este unul optim.

7. Importul de documente pe fiecare comandă

Pentru că știm cât de greu este să păstrezi o arhivă cu toate documentele aferente fiecărei comenzi în parte; în platforma TMS, poți importa documentele necesare cursei în soft, pentru fiecare comandă.

Astfel, toate documentele (precum CRM sau avizul de transport) rămân stocate în platformă și ai acces oricând la ele; chiar dacă e vorba de un control sau de o problemă internă.

TMS

Platforma TMS este soluția ideală pentru a eficientiza întreaga activitate în compania ta de transport și pentru a te asigura că există un focus semnificativ pe căutarea unor noi comenzi.

Mai mult decât atât, timpul economisit aduce beneficii suplimentare companiei. Îți oferă posibilitatea de a furniza clienților tăi servicii rapide, organizate și de calitate, cu o organizare în timp record.

Ai 30 de zile de testare gratuită pentru aplicația de transport TMS! Ai timp să analizezi cât de mult se potrivesc funcționalitățile cu nevoile firmei tale.

Contactează acum expertul CargoTrack pentru a afla mai multe!

Rate this post

Sharing is Caring

Abonează-te la Newsletter

© 2024 Toate drepturile rezervate ETMS | Made with ❤️ by BOLD Agency

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua! 👋
Cu ce vă putem ajuta?